Odborné rady pri realizácii machovej steny

 

Milí klienti,

niečo si povieme k realizácií machových stien a machových obrazov. Mať záujem o kus prírody na dosah ruky vo vlastnom interiéri je múdra voľba pre netradičný interiér.

Radi Vám navrhneme dizajn machového obrazu či steny a odborne poradíme kam umiestniť machovú stenu. Vždy vás navštívime a pozrieme váš interiér, nájdeme vhodnú stenu a miesto. Je dôležité, aby Machová stena bola realizovaná mimo priameho slnečného svetla a mimo zdroja tepla. V ďalšej fáze urobíme návrh, ktorý sa približuje vašej predstave. Potom Vám urobíme cenovú ponuku. Po dohode a schválení návrhu a cenovej ponuky môžeme pristúpiť k realizácií vašej machovej steny.

Po montáži podkladu nanesieme na podklad ekologické, antialergické lepidlo bez zápachu a lepíme machy, rastliny a dekoračné doplnky podľa návrhu. Pod mach, keď je to potrebné umiestníme dekoračný materiál na vpichovanie rastlín, kvetov a drevín. 

Pokračujeme podľa návrhu a ak je to potrebné obrazec si predkreslíme. V priebehu realizácie si klient môže urobiť aj zmenu pridaním rastlín, papradí, paliem, kvetín, drevín, alebo dekoračný doplnkový materiál. Máme v ponuke široké možnosť.

Po dokončení diela je potrebné rátať s 24-hodinovým sušením lepidla, čím sa zafixuje celý obraz či Machová  stena. Následne vyčistíme machovú stenu od nečistôt a skontrolujeme pevnosť a fixáciu machu, rastlín a iných doplnkov.

Hotové dielo Vám odovzdáme aj s návodom na starostlivosť. Čo znamená, že o stabilizované machové steny je starostlivosť takmer žiadna. Nerosiť, nepolievať, neumiestňovat pri zdroji tepla, ani na priame slnko. Celá starostlivosť spočíva iba ofúkaním prachu fénom so studeným prúdom vzduchu.

A na záver iba upozornenie: nedotýkajte sa machových stien ani obrazov, každý dotyk zanecháva nenavrátiteľné stopy poškodenia. V prípade poškodenia Vám vieme urobiť rekonštrukciu machovej steny.

 

Navštívte nás v našom ateliéri  PERIDA , Za plavárňou 9, Žilina

 

 

Prajme si krásne a zdravé prostredí, v ktorom pracujeme a žijeme!

 

váš PERIDA tím